Nå oss på tlf 72 90 90 50post@dreamworld.no

Kambodsja

1 reise å utforske

Kambodsja har i lang tid vært utilgjengelig for de fleste, bortsett fra de mest eventyrlystne, men nå ønskes turister velkommen med åpne armer. Dette fortryllende landet er hjemmet til storslåtte og antikke templer, tette skoger, strålende strender og en fengslende historie.

Landets blanding av herlige mennesker, spennende matretter og historiske skatter gjør Kambodsja til et utrolig reisemål. Tempelet Angkor Wat i Siem Reap ble kåret til årets landemerke i 2017.

Phnom Penh er hovedstaden i Kambodsja og ligger på bredden av Mekong-elven. Byen var tidligere kjent som ”The Pearl of Asia”, og ble ansett som en av de vakreste byene i Asia på 1920-tallet. Grunnlagt i 1943, er byen kjent for sine vakre og historiske arkitekturer og attraksjoner. Man kan fortsatt se en rekke overlevende franske koloniale bygninger spredt langs byens store gater. Det er også mange vakre Khmer-templer og monumenter som gir byen en unik kambodsjansk atmosfære.

Angkor Wat er uten tvil hovedattraksjonen i Kambodsja. Dette landemerket kan sammenlignes med noen av verdens største arkeologiske steder Machu Picchu i Peru eller Petra i Jordan. Dette gigantiske tempelet ligger 6 kilometer nord for byen Siem Reap, og strekker seg ut over 400 kvadratkilometer. Inne i dette komplekset finner man storslåtte gjenstander og bygninger som de hadde under det Khmerske riket.

Byen Siem Reap er preget av enkelhet, hvor innbyggerne bor og jobber slik de gjorde i gamle dager. Dette gjør at destinasjonen oppleves som svært uberørt, tross den stadig økende turismen. Tross den gjennomgående enkle standarden i Siem Reap, så kan man som turist nyte et svært luksuriøst opphold til veldig hyggelig priser. Servicen man opplever på disse oppholdene er helt usammenlignbart med noe annet. Man blir behandlet som kongelige, og de kambodsjanske menneskene er utrolig hyggelige.

Er du glad i strand må du reise lengre sør i landet til destinasjonen Sihanoukvile. Dette er et blomstrende turistområde med en 10 km lang strandlinje utsmykket med svaiende palmer. Langs strandpromenaden reises det stadig nye og vakre hoteller, for å møte den økte turismen.

Les mer
22 Dager Kr 18990,-

Asias høydepunkter