Nå oss på tlf 72 90 90 50post@dreamworld.no

Eventyret Sri Lanka

Den bortgjemte perlen!

 • En rundtur for den eventyrlystne

 • 10 dager – 6 destinasjoner

 • Fra kr 19990,- pr. person

Et eventyr venter deg på den spennende øya nord i Indiahavet. Uendelige strender, tidløse ruiner, et spennende dyreliv og smakfull mat gjør Sri Lanka uimotståelig.

Vi tilbyr en 10-dagers tur med de kuleste opplevelsene i Sri Lanka. Opplev den spektakulære løveklippen i Sigiriya, grottetempelet i Dambulla, den gamle hovedstaden Kandy, teplantasjene i Nuwara Eliya og safari i Yala – med privat sjåfør hele turen!

Send henvendelse

Reiserute

Dag 1 – Avreise

I dag er dagen for avreise endelig kommet. Pakk kofferten og møt opp på flyplassen i god tid, du har 10 fantastiske dager foran deg.
Husk  pass og pengebok.

Dag 2 – Ankomst Sri Lanka

Etter en behagelig flyreise, blir du møtt av sjåføren i ankomsthallen. Videre går turen til Sigiriya og kjøreturen dit tar i underkant av 4 timer.

Hotell: Sigiriya Resort Village (4*)

Dag 3 – Løveklippen i Sigiriya

Nå begynner spenningen – etter frokost går turen til den utrolige Løveklippen. Løveklippen ble gjort kjent av Kong Kashyapa som for 1500 år siden flyttet til Sigiriya. Han gjorde denne klippen til sitt palass der inngangen var en gigantisk løve.  I dag er dette en av Sri Lankas heteste turistattraksjoner og hvis man vil kan man gå opp trappene til toppen av den 200 meter høye klippen. 

Det kan være slitsomt å komme seg til toppen og man kan derfor gå i sitt eget tempo. Man bruker ca 2 timer på hele ferden. På toppen vil du finne gamle ruiner og en fantastisk utsikt over det frodige jungellandskapet.

Etter dere er ferdig her flyr ferden videre til Dambulla som ligger 25 minutter unna. Her får dere oppleve grottetempelet i Dambulla. Disse templene er flere tusen år gamle og inneholder fantastiske statuer og tegninger/malerier. En sann kulturskatt som alle burde oppleve når de er i Sri Lanka. Etter en lang dag med opplevelser drar du hjem til hotellet igjen. Dette er siste natt før ferden til Kandy.

Dag 4 – Kandy med utflukter

I dag går turen videre til den gamle hovedstaden, Kandy. Byen er den neste største byen i Sri Lanka og en av buddhismens aller helligste steder. Kandy består av flotte templer, store palasser og tropiske hager. Hvis du lurer på hvorfor Kandy er en av de helligste plassene for buddhistene får du snart svar på det. Ved ankomst i  Kandy besøker du «Temple og  the Tooth» – i dette tempelet mener buddhistene at Buddhas venstre hjørnetann ligger bevart.

Senere går turen til innsjøen i Kandy. Innsjøen er kunstig bygd av en tidligere konge og er man heldig kan man se skilpadder og andre dyr mens man spaserer rundt innsjøen. Videre besøker du en av Asias vakreste botaniske hager.Den botaniske hagen, Royal Botanical Gardens huser over 4000 forskjellige planter, som inkluderer orkideer, krydder, medisinske planter og palmer. På kvelden er det klart for kulturdans. Spennene kostymer, dundrende musikk og flinke dansere vil toppe dagen med et kjempefint show.

Etter en spennende dag skal natten tilbringes på Cinnamon Citadel (4*)

Dag 5 – Pinnawala elefantbarnehjem

I dag skal du besøke elefantbarnehjemmet i Pinnawala. Grunnen til at denne plassen er så populær er fordi det er den eneste plassen man får oppleve disse fasinerende dyrene på så nært hold. Litt avhenging av ankomst kan man enten se dem bade i elven eller når de mates. Ingen bytte av hotell i dag.

Dag 6 – Høylandet Nuwara Eliya

Etter frokost drar du videre opp i det frodige høylandet. I et tåkete landskap med grønn vegetasjon vil du finne Nuwara Eliya. Her finner man teplantasjer, Gregory Lake og fantastiske fossefall.

Hotell: Queenswood Hotel (4*)

Dag 7 – Tog til Ella

I dag skal du få kjenne på en spennende opplevelse – du skal ta tog i Sri Lanka! Det er en verdenskjent togstrekning som går mellom Nuwara Eliya, og din nye destinasjon, Ella. Her får man ta toget sammen med lokalbefolkning hvor man blir bedre kjent med deres kultur. Noe som gjør denne togstrekningen så populær er de fantastiske synene man får av Sri Lankas natur. Dette er virkelig en opplevelse du aldri vil glemme. Når du kommer frem i Ella blir du plukket opp av guiden din. Videre skal du på en flere av de velkjente utkikspostene i området:

 • Nine Arch Bridge

 • Ella gap

 • Mini Adams Peak

Hotell: Heaven Edge Hotel (4*)

Dag 8 – Yala nasjonalpark og safari

Turen går til Yala som er den nest sørste nasjonalparken i Sri Lanka. En spennende safaritur venter deg hvor du kanskje får se krokodiller, leoparder, sjakaler elefanter og dovendyr.

Hotell: Grand Tamarind Lake (4*)

Day g – Bentota

Nå er det ikke mye igjen av ferien og den siste natten tilbringes i Bentota. Her kan du slappe helt av på stranden etter en utflukt på skilpaddefarmen. Med flagende kokospalmer og azurblått hav er dette en flott plass å avslutte ferien.

Hotell: The Palm Hotel (4*)

Day 10 – Hjemreise

Dagen for hjemreise er dessverre kommet og vi håper du har hatt en helt vanvittig opplevelse. Du blir hentet på hotellet å kjørt til flyplassen i god tid slik at du kan forlate ferieparadiset stressløst.

Viktig informasjon

Pris inkluderer

 • Flyreise t/r mellom Norge og Sri Lanka
 • Egen sjåfør
 • Overnatting på oppgitt hotell
 • Egen reiserådgiver / kontaktperson

Forberedelser

 • Som norsk statsborger kreves det visum for innreise i Sri Lanka.  Visum må bestilles før avreise.
 • Det kreves at pass er gyldig for lengre enn 6 måneder ved hjemreise.
 • Det anbefales å ta vaksiner på denne reisen. Ta gjerne en prat med  en av våre reiserådgivere for mer informasjon.

Vilkår

Prisene er oppgit som «fra», per person og er basert på at to voksne deler rom. Prisene vil typisk være noe høyere i fellesferie.
Ved dårlig tilgjengelighet, vil hotell endres til noen med tilsvarende kvalitet. Man blir opplyst om dette før bestilling.

Send henvendelse